lördag, mars 20, 2010

En lista; vad händer idag?!

Dagens aktiviteter & hålltider:

  • 09:00 - Dra och träna med brorsan. - "Nu skall han få jobba"

  • 11:00 - Ta med tjejerna till Leklandet, sjukt kul även för vuxna, eller iaf för vuxna som mig. Klättra, hoppa busa, dom har tom en hockeyrink, sådant fanns inte då jag var liten.. :(

  • 14:00 - Shoppa lite ringar och annat krimskrams till tjejerna, dom älskar sådant, börjar visst tidigt..

  • 17:00 - Packa ner allt i bilen och bege oss till nästa stopp på resan, till morbror. Där blir det middag, "hmm låt mig gissa, fläskfile", vin & annan stärkande dryck med socialisering inpå småtimmarna.


Asså tiderna skall tas med en nya salt, enda tiden som jag vet stämmer är den första, men tycke det såg bättre ut om man hade med tider i en lista om hålltider.. ;)

Minnen triggas ur allt; svider & rinner av.

Just nu, Pearl Jam - Lost Dogs plattan i lurarna, tjejerna uppkrypna under täcket i soffan kollandes på bolibompa.
Just nu är klumpen tillbaka, dock inte så stark som den varit tidigare helger då jag sovit borta, kanske beror det på att tjejerna är hos mig, kanske delvis också att behovet utav X:et tunnas ut. Håller mig över ytan mestadels av tiden nu, faktiskt längesedan jag var riktigt under, tror det var precis en vecka sedan sist, mycket skönt. Det jobbigaste av allt just nu, är att man blir ständigt påmind om henne och vår relation. Bara en sådan sak som att kolla på bolibompa & en liten krusbärskille dyker upp, genast flyger mina tankar till buskarna som vi fick till inflyttningen av någon vänlig vän & som vi gemensamt planterade. Så är det hela tiden, ständigt påmind, ständigt rivs det liksom upp, men i det nuet jag befinner mig nu så hanterar jag det bra. Faller inte ner under ytan, det hugger till lite, men rinner av & försvinner lika snabbt.

Jag bara undrar hur det skall bli då jag kommer ner till Österrike, inga barn med mig & där det kryllar av minnen & bara bra och jävligt roliga sådana. Äsch det kommer att gå bra, har ju min pappa där & risken att ha tråkigt, inget att göra är lika med noll. Där finns det en tendens till att schemat är späckat med aktiviteter. Känner på mig att det kommer blir grymt kul & jävligt skönt. Om inte annat så är ju dekoren ett av dom vackraste i hela världen, får helt enkelt förlusta mig på den om det skulle tuffa till sig, sedan så har ju våren redan kommit dit.

fredag, mars 19, 2010

Denna då? Kanske, eller så inte.

Uppmärksam:
ibland finns det närmre än vad man tror/förväntar sig.

Hell m out,
/FZFZRVSLBHJNAGGBFXLCR

GBG: continued!

Dagen, kvällen so far:

Myst med gbg familjen, handlat smuggelsprit, käkat god mat & tillsist badat i utomhuspoolen, mm 39 grader varmt, tjejerna blev som galna. Dom älskar verkligen att bada. Nu lite kvällsmat & te, sedan natta tjejerna.
Vem vet vad som händer sen.. ;)

Framme; & som vanligt regnar det..

Framme i IFK land
Nu är man hemma, känns bra, iaf tillfälligt..

Nu blir det till att slacka, hitta på kul med tjejerna & bara komma undan lite.

Hej då och hej.

Packad & glad:
Lämnar och kommer fram. Från ett gammalt hem till ett annat, nu bär det av till Götlaborg, packar in tjejerna och mig själv i bilen och tuffar iväg.
Känns både glatt och lite vemodigt, är ju ensam denna gång, men då jag kommer fram, då är jag hos MIN familj. Skall bli skönt, har saknat & längtat & nu är jag snart där.

Hoppas bara att jag inte får min vanliga "lafamiliahybris" och vill sticka inom dom närmsta 24 timmarna. ;)

torsdag, mars 18, 2010

Skål, välkommen till happyland.

Nu hemma, men inte länge till.

Snart ett nytt ställe jag kallar hem, känns jävligt konstigt.
Har ju byggt upp detta, mina tankar och idéer som fått detta ställe att formas till det hem som idag ger skydd åt mig och min familj.

Men inte länge till, tillbaka till skokartongen, tillbaka till fyra väggar & ******.

Efter Lördag:
I'm never gonna work another day in my life
The gods told me to relax
They say I'm
gonna get fixed up right
But I'm never gonna work another day in my life
I'm way to busy power trippin'
But I'm gonna send you some life

Tack för mig.

Nu är det helg..

Vulnerant omnes,ultima necat.

Kändes passande.. ;)

Fråga och du får veta: Frågan är om du vill!?

Hur står det till egentligen, hur mår du egentligen.
Frågar mig den frågan, förväntar mig ett svar i likhet med;
- jaa de e la ok!
Men istället så möts jag av ett tvekande svar, funderar, känner efter & försöker komma fram med ett ärligt svar, går åt helvete, kan inte, finns inget svar på den frågan. Kan bero på att det är mig själv jag granskar, svårt att ha referenspunkter då man inte ser det utifrån, visst känner man.
Men det man känner just nu, hur står det sig mot det man kände innan, hur vet man att man att det man känner nu verkligen är bra, eller hur bra.

Nej ingen ide att grubbla runt ämnet något mer, det viktiga är hur jag känner mig just nu, att sedan försöka värdera känslan i bra, bättre, mindre bra, dåligt osv, nja det ger mig ingenting.
MAO i fortsättningen kan man lika gärna alltid svara;
- fan d e ok.
En annan bra sak med att ge ut ett standardsvar; man slipper att sprida en obekväm känsla, personen i andra änden, även om det skulle råka vara en själv, kan fortsätta med sitt liv, slipper att faktiskt lyssna till svaret och ge av sig själv.

För det är ju där allt ligger;
ställer man frågan får man fan vara beredd på att få ett svar?!
Eller?

Tyvärr så är frågan oftast bara en artighetsfras, egentligen så bryr sig frågeställaren inte ett dugg om svaret.
Ibland hör dom inte ens svaret, för man är så inställd på hur det skall låta redan innan det levererats.

Så hur mår jag nu, egentligen?
- Fan d e ok vetty!

(Kan utläsas som "fett bra", "fett dåligt" eller "nått däremellan", som sagt upp till dig att avgöra, lyssna smaka och ta in.)

Hinder, javisst!

Ahh det fanns hinder, det var tröttheten, somnade i soffan innan andra halvlek.

Update: (Samma dag 12 timmar senare)
Hmm när jag tänker på det, fanns det inte ett "fm rock" band som hette Hinder, eller finns dom rent av kvar?!

onsdag, mars 17, 2010

Nu finns det inga hinder.

Idag är det iaf Champions League, nu kan ingenting stoppa mig. X:et leder pass, tjejerna sover och dörren är låst, mao inga jobbiga besök..

Nu vet alla; i familjen.

Nu är alla i familjen införstådda, nu vet tjejerna vad som varit i görningen dom senaste månaderna, nu behöver dom inte undra längre. Detta var något som vi båda hade dragit oss för att göra, känts jäkligt jobbigt, men nu är det gjort, måste faktiskt säga att det gick väldigt bra, hoppas att det håller i sig.

Kommentaren från min äldsta tjej:
- Ja då blir det precis som i Alexandras familj, hon har oxå två hus.

Det måste ju ändå tolkas som att det gick ganska bra.

Det blir inte alltid som man tänkt sig; en orgie av sanningar.

Vaknade i morse innan klockan, men å andra sidan var det bra, hade ju planerat att träna direkt på morgonen eftersom att min dag kommer att vara full med andra aktiviteter. Steg upp ur sängen, det kändes konstigt, väldigt annorlunda. Då slog det mig, gårdagskvällen hade ju inte direkt slutat som jag hade hoppats på, istället för Champions League, blev det gräl, elaka ord och nakna sanningar.

Jag klarade det mycket bra, kommer ihåg att det kändes skönt och förlösande, jag tom log inombords då jag satte in dolkstötarna, visst kan tyckas elakt, men just då jävligt skönt. Jag matade henne med sanning efter sanning, min sanning, inte hennes, utan den sanningen som jag har levt med dom senaste månaderna, hon klarade inte riktigt av den.

Hon anklagade mig för att trycka på rätt knappar, att jag avsiktligen enbart sa dessa saker för att skada henne, visst lite grann kanske det var så, beklädde kanske orden lite extra, men i grund och botten, var det endast sanningar som kom fram, jag tryckte inte på några knappar, jag öppnade förhelvete alla ventiler och bara lät det komma ut.
- Varsågod och smaka, ta emot och bli fylld!
Det som sägs är vad jag känt, är hur jag har mått, är resultatet av vad du gjort mot mig.

När det var över & hon satt där med sänkt huvud, då gick jag, sa inte ett ord, lämnade henne till tystnaden och ensamheten.

Efter 10 minuter kom hennes föräldrar, va i helvete! Nu skall man sitta med dom och förklara med, helt otroligt.
Lite motgång, "facat" verkligheten, ja då springer man hem till mamma och pappa!?

Så kvällen slutade med att jag missade andra halvlek med.

Så att ta träningen direkt på morgonen var det bästa jag kunde göra, nu känns det bra, ingen ångest, inga klumpar, bara lite tomt & ganska bra.

tisdag, mars 16, 2010

Tillbakakaka!

Arg så jag skakar, elak som tusen troll. Fan hatar mig själv då jag är sådan, men ibland måste det ut, ibland måste den andra sidan känna det jag känt!

Inte bara familj & hem, även parabolen ryker.

Hemma, mår bra, känns annorlunda, kan inte riktigt sätta fingret på det, visst hugger det till emellanåt, speciellt då jag ser henne, vacker, snygg och sexig som fan, men så långt borta.

Tillbaka till den bra känslan, för det är faktiskt den som har övertaget just nu, den ledsna, tomma och oroliga lilla killen i mig visar sig endast vid ett fåtal tillfällen numera, men då han kommer fram, fan vad det gör ont!
Morgnarna är värst, funderar nästan på att ta mig en snabb tur innan jag sticker till jobbet, det skulle ju rensa skallen & på så sätt skulle jag hinna med 2 pass innan lunch & det e ju najs, borde ju må dubbelt så bra då, eller?

Men vad händer i kväll då? X:et är och tränar, tjejerna kollar bolli & jag passar på att blogga.
Efter det blir det sängen med tjejerna, dra på projjen & sätta på Champions League, ja visst vet ni, är ju en sån där snubbe som kollar in sporten på tv:n, eller iaf den intressanta, dom stora turneringarna, dom vill jag gärna se.

Ahh det är en annan sak som jag är lite pissed över då det gäller situationen jag befinner mig i nu, inte har hon bara berövat mig min familj, mitt hem, nej hon har fan tagit ifrån mig parabolen & alla tv kanalerna som jag kämpat stenhårt för att få till, ni vet: Canal Digital, Viasat, japp hela utbudet, så att man kan kolla in intressanta matcher;
- Champions League,
- Elitserien.
- mm
Hmm för dom är ju så smarta förstår ni, asså TV bolagen, att dom sprider rättigheterna mellan sig, så om man nu skulle vara intresserad utav både fotboll och hockey, hmm, just precis, så måste man ha bägge.
Det man gör då, är helt enkelt att visa dom fingret och köra med card-sharing, javisst vet ni, den digitala åldern gör det inte bara lättare för giganterna att distribuera sin skit & lura skjortan av oss, nej för fan, har man bara lite intresse och kan använda sig utav en sökmotor så finns all information framför näsan på en hur man skaffar allt för inga pengar alls, plus att man får tillgång till allt.

Men en sak, att betala för allt skulle jag aldrig göra, fan 90% e ju rena skiten.. Filmerna som dom visar ligger ju typ 1 år efter, TPB har ingen konkurrens.

Så, det jag måste göra är att flytta till ett ställe där det finns en krog med sportkanaler, 3 flugor i en smäll, finns det en sådan tro?

Saker att göra; blundar och tar ny fart.

1 mil, tillbaka, stärkt, 100 ton skit/tankar har just lättat från mina axlar.
PJ Harbey, C'mon Billy spelar i lurarna, livet känns gött igen, kanske dax att ta tag i lite saker igen.
En ny lista formas i min skalle, saken är den att på den finns det EN jävligt tung sten, stenen som innebär en flytt.
Det är som med allt annat, innan man kommit iväg dragit på sig stället och är ute i spåret, då är allt bara jobbigt.
Men väl där, rullar det på och i de flesta fallen är det till och med jävligt skönt.

Det är så jag ser/hoppas på att flytta; skitjobbigt att ta steget, men då steget väl är taget då är det bara förlösande.
Då återstår endast hur jag skall tänka/välja.
Mina alternativ just nu: (Alla alternativen innebär en temporär lägenhet, tills dess jag kan köpa en lägenhet)
- Bo kvar på orten.
- Bo där jobbet finns.
- Bo i Sthlm.

Orten:
Fördelar
- Nära barnen & deras infrastruktur såsom dagis, skola, kompisar mm.
- Socialt skyddsnät i form av mormor/morfar.


Nackdelar
- Liten stad, alla känner alla, tissel och tassel.
- Allt stänger typ 21:00.
- Finns inget att göra dom veckor tjejerna inte är hos mig.


Där jobbet finns
Fördelar
- Det är en stad med en del utbud.
- Nära till jobbet
- Mitt emellan orten och Sthlm.
- Ungefär lika mycket bil som idag.


Nackdelar
- Ångest stad.
- Skitlägenheter, dyra och dålig standard.
- Inget socialt skyddsnät i närheten.
- Inga vänner i den absoluta närheten.


Stockholm
- Stor stad med massa utbud.
- Aktiviteter för tjejerna som inte finns på orten.
- Nära chans att socialisera då jag inte har tjejerna.
- Vänner i min direkta närhet.
- Hög trivselfaktor.


Nackdelar
- Långa bilfärder dom veckorna jag har tjejerna.
- Inget socialt skyddsnät i närheten


Hmm det är där jag står nu, hur fan skall jag välja?
Hur jag än gör så kommer det att vara tungt, jobbigt och ångestfyllt att behöva packa ihop sina saker inför sina barns ögon och flytta ut ur vår gemensamma bostad, till en ny.
Fan och jag som lovade mig själv att inte flytta igen. Iaf inte på jävligt länge, hmm ja det höll ju, typ i 3 år iaf.. ;/

Nu vet jag iaf vad jag skall fundera på under dom 2 veckor jag befinner mig i Österrike, hoppas på att kunna ta ut en ny riktning som skall ersätta den gamla trasiga.

Men innan dess finns det så många andra saker som jag oxå skall ha med på listan.
Typ;
- Vilken Motorcykel skulle jag vilja ha då kortet är i min hand.
- Ny väska till Macken.
- Bra presenter till mina syskon som fyller jämt.
- Bra present till min dotter som snart fyller.
- Rolig aktivitet med mina döttrar nu till helgen.


Tror att jag ägnar mig åt den listan ist, så mycket roligare, får hoppas på att det ramlar ner en schysst lägenhet i från skyn som löser alla dom där jobbiga ångest problemen.

Tror på den, om man kan vinna på lotto så måste det väl oxå finnas ett odds på det..

Snooze: Hur det kan göra en lycklig.

Vaknade, men inte av mig själv, telefonen vibrerade, lät och var allmänt jobbig.
"- Fan, jag har ju inte beredskap! Vem ringer nu, så här tidigt?",
snurrade runt i mitt huvud.

Trevade efter telefonen, kollade in displayen, det var ingen i andra änden, det var väckarklockan.
Senast vi hade kontakt, var i mitten av december, men trots det var det som att vi aldrig varit ifrån varandra, mitt finger gled över snoozeknappen och jag SOMNADE om igen.

Bra start på dagen, bra start på arbetsveckan.

måndag, mars 15, 2010

Jag vill ha musiktips!

Vilka är era favoriter, vem/vad skall jag kolla in.
Mitt Spotify konto bara väntar på att få artister/album/låtar som jag tidigare inte hört/visste om, addade i en shysst playlist.
Har ni tips, skicka en kommentar.
Väntar med spänning på intressant musik.

För er med spotify, lägg in låtarna direkt i playlisten:
- Spotify: In My Head Shared

Pannkakstårta: resultat.

Så här ser den ut, resultatet
Skulle nog tippa på att det var ca 35 stycken pannkakor, glömde räkna, men det var en massa.
Min dotter var iaf nöjd, en riktig pannkakstårta.
Hoppas bara den smakar me..

Pannkakstårta var det beställt.

En sådan skall det bli
Hmm nu har man ju liksom bäddat & då är det bara att gilla läget..

Läser man "Pettson & Pannkakstårtan", då kommer man inte undan, nu skall det fixas till en pannkakstårta..

Undra hur många pannkakor man måste steka för att det skall bli till en tårta, 10, 20, 30, lär ju bli varse om det snart.
Lika bra att börja med ens, så att man hinner.

Musiken denna vecka; Chris Cornell

Veckans musik: "Chris Cornell Live at O-Baren Stockholm", en bootleg inspelad i stockholm O-Baren för ett par år sedan med Cris Cornell & en akustiskt gitarr.

Tyvärr så finns inte denna platta på Spotify, den finns inte heller att köpa eftersom att det är en bootleg, men misströsta inte, den finns att hämta här:
- TorrentLänk
Så jäkla bra, Chris ensam på scen med endast en akustisk gitarr och hans fantastiska röst, ett måste för alla som gillar musik.

Hittade en video på youtube, tyvärr igen bra kvalisort, men som en teaser, ljudet på bootleg:en som finns i länken ovan är riktigt bra.

VAB: continued.

Jaha då har man hunnit med saker som man normalt inte "hinner/orkar/kommer ihåg" att göra.

Typ:
* Snacka med banken IRL, asså åka in på ett bankkontor
* Deklarerat missade moms månader under 2009. Jag vet att jag redan gjort dom, men säger RSV att dom inte är gjorda, då är det bara att göra om dom.
* Bokat in verkstad för bilen.
* Kontaktat bilskola, nu är det dax för MC kort.
* Beställt nytt visakort, nu med egen bild på.
* Beställt körkortstillstånd & fyllt i hälsodeklaration för mc.

Japp en diger lista med mina mått mätt, ibland är det bra att vabba, man hinner liksom med andra saker med. ;)

Vab

Vaken, sovit kanon, min minsta tjej har blivit sjuk, hostar och nyser i ett.
Idag blir det till att stanna hemma med henne.

Får hitta på något kul med henne, ingen feber så hon är ju aktiv som bara den.
Skall bli mysigt, bara hon och jag hela dagen för oas själva.

söndag, mars 14, 2010

Film,Sova?!

Film, sova, film, sova, film, sova?

Det är frågan, hmm blir nog film.

Snö, sol & korv.

Ute i solen, grillar korv & myser. Måste dock kämpa för att hålla mig över.

Ny dag, solen skiner.

Ny dag, bra dag?!
Sovit riktigt bra, inte vaknat upp en massa gånger, utan har haft en jämn och skön sömn. Najs.
Idag mår jag bättre, är mellow tillsammans med tjejerna, dom ligger nu i soffan och kollar in Lady & Lufsen & käkar marmelad/honungs macka.

Idag blir det till att gå ut i snön, åka lite spark, är ju en jäkligt fin dag möttes av sol & blå himmel då jag öppnade sovrumsdörren, måste bara ut, hoppas bara att tjejerna ligger på samma våglängd.

I övrigt vet jag inte vad jag skall göra, kanske komponera ihop en go middag, eller nej, ingen ide är ju ensam i kväll. Jag och tjejerna kan äta det som blev över ifrån igår.

Men idag är en bättre dag än igår, då helvete, nu status quo.